به گزارش خبرگزاری بسیج، خبر افزایش آمار مبتلایان به کرونا و همچنین افزایش آمار فوتیهای ناشی از این ویروس در روزههای اخیر بار دیگر نگرانیها را افزایش داد. شاید بتوان گفت این نگرانی با دفعه قبل متفاوت است.
نگرانیها امروز از نوع نگرانیهای روزهای اول نیست. در آن زمان مردم دلهوره و ترس بیشتری از این بیماری داشتند اما امروز به دلایل مختلف این ترس در بیشتر مردم از بین رفته است.
زمانی که با مترو و هر وسیله عمومی دیگر در تهران جابه جا میشویم، دیگر خبری از رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم دیده نمیشود. حتی بعد از اعلام اجباری شدن استفاده از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی، کمتر فردی از ماسک استفاده میکند.
طبق بررسیهای صورت گرفته خبرنگار بسیج، قبل از بازگشایی صنوف مختلف آنها متعهد شدند با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند و افرادی که این پروتکلها را رعایت نکنند اجازه فعالیت به آنها داده نمیشود اما همانطور که مشاهده میکنید رعایت این پروتکلها برای بسیاری از صنوف تنها در روزهای اول بازگشایی بود و اکنون دیگر خبری از رعایت دستورات وزرات بهداشت در سطح مغازهها، تالارها، باشگاههای ورزشی و حمل و نقل عمومی دیده نمیشود.
طبق آخرین خبر 14 استان کشور بار دیگر در وضعیت قرمز قرار دارند و این نشان از عدم توجه مردم به موضوع ویروس کرونا است. وزارت بهداشت اعلام کرد که با روند افزایش مبتلایان به کرونا، در مرز موج دوم شیوع این بیماری در کشور هستیم.
اقدام دوگانه دولت و وزرات بهداشت
سعید نمکی وزیر بهداشت چندین بار از بازگشایی مراکز پر خطر ابراز نگرانی کرد، او میگوید "عادیانگاری کرونا" از سوی مردم و شماری از مسئولان و فشار برای برخی بازگشاییها و رفع محدودیتها نگرانکننده است و ابراز تأسف میکنم که عدهای تصور میکنند بحران مهار شده و دیگر ویروس کرونا وجود ندارد.
تقریباً میتوان گفت عادی سازی شرایط از زمان بازگشایی تدریجی امکان مختلف آغاز شد، قرار بر این شد که همزمان با بازگشایی اماکن نظارت بیشتری از سوی دولت و نهادهای انتظامی بر روی امکان جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی صورت بگیرد که این اقدام تقریباً صورت نگرفت. رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها به چسباندن برچسب بهداشتی پشت شیشه مغازه ختم شد.
در کنار بازگشایی تدریجی امکان مختلف رئیس جمهور از مدیریت کرونا خبر داد و ایشان از وضعیت سفید بیشتر استانها ابراز خوشحالی کرد. همچنین اظهار نظرهای ضد و نقیض توسط برخی از پزشکان بدون آگاهی درست از این ویروس به عادی سازی این شرایط کمک کرد که از جمله میتوان به تضعیف ویروس، کاهش سرعت انتقال در گرما، قوی بودن بدن ایرانیان به این ویروس و غیره اشاره کرد.
وقتی در مورد این ویروس از مردم سؤال میکنیم اکثر جواب میدهند که دیگر ویروس وجود ندارد و اگر هم هست کشندگی کمتری دارد، ما شاید گرفته باشیم و بدن ما مقام شده باشد، از ماسک و مواد ضد عفونی خسته شدیم، کار ما با مردمِ هست نمیتوانیم که هر دقیقه خودمان را ضد عفونی کنیم، گفتن 70 درصد مردم ایران به کرونا مبتلا میشوند پس چه رعایت کنیم چه نکنیم ما هم میگیریم، ما مجبوریم با مترو و اتوبوس بریم چون طرح را برداشتند و پاسخهای از این قبل که بیشتر به یک نوع بهانه تراشی شباهت دارند تا یک دلیل منطقی.
ما دقیقه 90گلخواهیم خورد...
سعید نمکی وزیر بهداشت با تکرار نگرانی از عادی سازی شرایط کرونا در حاشیه برنامه کشوری شدن طرح هر خانه یک پایگاه سلامت گفت که مردم فکر میکنند که کرونا تمام شده است. بارها این را اعلام کردهام که با این روالی که اکنون میبینم، ما دقیقه ۹۰ از گوشههای زمین گل خواهیم خورد. یکی از نگرانیهای عمده من عادی انگاری کرونا از سوی مردم است. باید بدانیم که کرونا نه تنها تمام نشده، بلکه هر لحظه ممکن است دچار پیک خطرناک این بیماری شویم.
با این حال اقدامات شهرداریها مانند اعمال دوباره طرح ترافیک در کلان شهر تهران، وزارت مانند بازگشایی بدون نظارت اماکن پرخطر همچنین سخنان رئیس جمهور مبنی کنترل این بیماری بر عادی سازی شرایط کمک کرد.
مردم مقصرند
قدرت اله حمزه نماینده مردم فارسان و اردل در گفتوگو با خبرنگار سرویس جامعه و فرهنگ خبرگزاری بسیج در رابطه با بیماری کرونا اظهار داشت: دولت به ناچار مجبور به بازگشایی با اعمال پروتکلهای بهداشتی بود اما متأسفانه مردم رعایت نمیکنند.
حمزه با بیان اینکه عبور از کرونا به رعایت مردم بستگی دارد گفت: ما به دولت گوشزد کردیم و از آنها درخواست کردیم که با تمام توان در کنترل این بیماری اقدام کنند اما تا زمانی که مردم خودشان رعایت نکنند نمیتوان انتظاری از دولت داشت.
وی به روند عادی سازی کرونا در کشور هم اشاره کرد و افزود: در سطح شهر وقتی با مردم با ماسک صحبت میکنم به بنده اعتراض میکنند که کرونا دیگر وجود ندارد چرا شماه ماسک میزنید و این مسئله بسیار نگران کننده است.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۱۸۹ هزار و ۸۷۶ نفر رسیده است. همچنین در روز ۲۶ خرداد ماه، اعلام شد که ۱۱۳ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۹۵۰ نفر رسیده است.
استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند و در استانهای تهران، خراسان رضوی و بوشهر موارد بستری در چند روز اخیر در حال افزایش است با این حال مردم همچنان پروتکلههای بهداشتی را نادیده میگیرند.
علی اکبر حق دوست، معاون وزیر بهداشت در آخرین اظهار نظر خود اعلام کرد که این وزارتخانه خواهان آن است که محدودیتها "به صورت هوشمند" دوباره وضع شوند
برآورد اظهار نظرهای مسئولان وزرات بهداشت و کارشناساننشان میدهد که ایران در مرز موج دوم شیوع ویروس کرونا است. برای اینکه بار دیگر شاهد از دست دادن هموطنانمان و عزیزانمان نباشیم فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کند و در مکانهایی مختلف از ماسک استفاده کنید و همچنین از حضور بی مورد در سطح شهر بپرهیزید.